Bir Kaç Satır Tavsiye


man sitting on the bank,, ile ilgili görsel sonucu

Hissetmenin tek düşmanı yine hissetmek galiba. Tüm hislerine kilitler döken hislerin, başka hislerin. Sana kötülük yaptıracak öfkenin, sevmene engel olması veya sevmekten deliye dönmüşken, seni üzüleceğin onca şeyden uzak tutanın, hislerin olması bir

Sevdiğin bir insanın omuzları sana kanatlar açıp, o pamuk tarlaları yumuşaklığını yaşatırken, arka sokakta ters yöne, iki yabancı gibi yürüyen kalbi yaşlı, bir çiftin acısını hissedebiliyor musun? Hayat sana, ihaneti su ve ekmek gibi vazgeçilmezin kılan, kadının veya erkeğin ellerinin içindeyken acı çektiriyor da, görebiliyor musun yüzünü okşayan sıcaklığının, bir anne şefkatiyle belirdiği anı? Zamanı tadabiliyor musun, ağzına attığın bir parça pamuk şeker gibi? Kızgınlığın ateşinden öte bir ateş olduğun o vakitte?

Yapamıyorsun...
Bir duygun bir diğer onlarcasından mahrum bıraktı diye.

Duygular uyuşturucun oluyor ve farkına varmıyorsun üçlü sardığının. Farkında değilsin, onu hap gibi kullandığının. Evet, uyuşturucular kötü de... Niye terk edilişin can söken üzüntüsünü de sevdiğinin yağar gibi yaşattığı mutluluğu da kana kana içiyorsun be insan?!

Susamışsın o duygulara sanki. Bunu sana söylesem, annesi karşısında küçük duruma düşmemek, azar işitmiş olmamak adına kaçan, bir çocuk gibi inkar edeceksin bana. Farkına varmayacaksın büyüdüğünün, o an. Duygusuna bir çare, bir anne gibi bağlanmış küçük çocuklar gibi bağlanmış olacaksın. Seni ayıplamıyorum. Tek isteyebileceğim, elini duygu zincirlerine bir can dostunu kurtarırcasına uzatıp, bir kılıcı taştan çekiyorcasına çekip, silkelemek seni.

Çünkü kurtarıcın olamam. Senin battığın bataklardan, seni ben kurtaracak değilim. Sen farkına varırsın, ben yolunu anlatırım, yine sen çıkarsın. Yine sen yaparsın. Hikayenin satırlarına, harfi sen eklersin. Hissetmeyi unutmanı istemiyorum da sırf kurtul diye. Hisset.

Tümüyle hisset. Hissinle yıkmadıkça, hisset. Aşkından Mihrimah Sultan Camii'ni inşa eden, Mimar Sinan gibi hisset ya da Çanakkale Türküsü gibi dök hislerini, kimin ne hissettiğini bilmediğimiz halde hissedip, haykırdığımız olsun hislerin.

Tek istediğim senden kendine ''Bu kadar yeter.'' diyip nokta koy hislerine. Hayat şiirine farklı harflarle farklı satırlar ekle. Senden beklediğim bu, sen de bunu kendinden bekle ve derin bir nefesi ciğerlerine işledikten sonra, pencerenden bak. Orada gördüğün ilk yola at bir sonraki adımını ve bir çocuğa harçlığını ver. Sonrası gelecektir zaten. Kendine iyi bak!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adamsanız Gelin! - Erkekler De Öğrenmeyi Hak Ediyor.

Umut Ticareti