Adamsanız Gelin! - Erkekler De Öğrenmeyi Hak Ediyor.

Bu nasıl bir çağ?

Çevrenize baktığınız gibi 40'lı yıllardan beri bir birikimi olan Feminizmin ne kadar yaygın olduğuna sık sık şahit oluyorsunuz. Gerçekten kadının güçlü olması özellikle çevresindeki erkeklere karşı güçlü olması gereken bir çağdayız.

Peki durum gerçekten sadece kadınların mı güçlü olmasını gerektiriyor? Aslında bana ve benim gibi bir çok insana doğru gelen bu değil. Yanlış anlamayın sorun kadınların güçlenmesi değil. Sorun erkeğin güçsüz kalması. Peki erkekler nasıl güçsüz kalır?


They Call Me Alpha nickine saygı duruşu.


Bundan tam 7 yol önce Türkiye İnternetinin "EN" erkek teri kokan sözlüğü inci sözlükte bir başlık açıldı. They Call Me Alpha isimli bir yazarın bu başlığı iddiaya göre erkeklerin bilinçaltlarına hitap eden özel bir yazıydı. Yazıyı okuyan bir çok insanın doğru ya da yanlış daha farklı karakterlere büründüğü anlatılan bu yazıda; Erkekler, Kadınlar, İlişkiler ve İnsanlar arasındaki "Zoolojik Hiyerarşi" ele alınıyor ve erkeklere gruplarının alfa erkekleri olması için mental bir altyapı hazırlanıyordu.

Tabi bu başlık peşinden kitleleri sürüklerken bir anda ortadan kaybolan yazar ve yazarın topladığı bir kaç kullanıcı arkalarında binleri aşkın bir erkek yığını bıraktığında bir çok insan hayal kırıklığıyla karşı karşıya kaldı ve o yıllardan sonra Türkiye'de genç nüfusun artışıyla beraber tonla sözde "Alfa Erkekler" türedi. 

Peki Alfa Erkek kavramı neydi?


Alfa erkek insan hiyerarşisindeki en üst seviyede olduğu iddia edilen erkek türüdür. Bir çok erkeğin hayalini süsleyenbu konumun belli başlı çerçevesi veya etiketi mümkün değildir. Zira Erkeklik Hiyerarşisindeki bu saygı gören karaktere bürünmek,  maddi değil manevi bir hedeftir.

Otoriter,  insanlardan saygı gören,  dişilerle arası iyi olan ve hayatı oyun gibi yaşayan bu hiyerarşinin en altın noktasının ulaşım yolu veya içinde bulunma durumu göründüğü kadar kolay elde edilen bir sihirli değnek dokunuşu kazanımı değildir.

Alfa Erkek olmak olsun olmasın Erkek olmak hakkında içine Alfa Erkekliği konu alan daha büyük bir erkek oluşumu da söz konusu.

Red Pill Erkeklik Öğretileri ve Adam olmak!


2000'li yılların başında ortaya çıkan Red Pill -adını Matrix'teki Kırmızı Hap'tan alır.- akımı feminizmin masküleniteyi öldürdüğü,  80'den günümüze gelen erkeklerin sorunlu olduğunu yani Mavi Haplı yetiştirildiği gibi iddialarla ortaya çıkmıştır. Türkçesi Kız Tavlama Sanatı olan Pick Up Art oluşumundan zamanla sıyrılan ve kendi kimliğini kazanan bu yapı erkekleri "Doğru ve Maskülen" olan yolu seçmelerini öğütleyen bir topluluktur.

Erkeğin,  modern toplumun getirisi olarak, sorunlu olduğunu iddia eden, Red Pill topluluğu için,  Kırmızı Hapı yutmuş olmak demek; kadınlarla olan süslü hayallerden kurtulmuş ve kendisini geliştirmiş güçlü bir adam olmak demektir.

 Türkiye'deki İnci Sözlük başlığıyla bunun ne alakası var?

 Pick Up,  Fitness,  Kişisel Gelişim,  ile ilgilenen erkeklerinin yolunun çıktığı gibi bu başlıktan sonrası için aramayı sürdüren erkeklerin de önüne çıkan Kırmızı Hap öğretisi Türkiye'de kitlesini bu başlığa ve bu başlığın insanlara yaydığı Alfa Erkek kavramına borçlu denebilir. 

Gerek İnci Sözlüğün başlığı gerek Red Pill Öğretisi  erkeklerin modern çağda körelmekten kurtulmaya ihtiyaç duyduğunun bir göstergesi.

Peki, güçlü bir erkek olmak için ne yapmalı?


Açık söylemek gerekirse bugün Typist7 bu tarz öğretilerin üstadı bir yönetim kuruluna sahip değil. Ancak bugün sizlere bu konularla ilgili bendeniz Alihan Tayden'in önerdiği bir kaç sosyal medya topluluğuna yönlendirirsem bu yazı amacına ulaşır.

Johnny Delusion

Kayıt olabildiğiniz Email bültenine sahip bu arkadaşın Email kutunuza her hafta düzenle attığı yazılar size gündelik hayatta kullanılmaya değer tavsiyeler sunuyor. Şahsen Johnny Delusion'u bu ortamların asabi çocuğu olarak görüyorum. Eğer takip ederseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız zaten. 

@JohnnyDelusion olarak Twitter, İnstagram gibi mecralardan kendisine ve E-Mail bültenine ulaşabilirsiniz.

ErkekAdam.org

Bu yazıyı yazdığım dönemlerde güzelim siteleri host sorunları yaşadığından sitelerine şu an için erişemiyoruz. Ancak arkadaşların bu durumla ilgilendiklerini bildiğimizden kendilerine güvenimiz tam. Kendilerini Twitter'da @erkekadamblogu İnstagram'da @erkekadamsitesi olarak bulup takipte kalın eminiz ki siteleri yakın zamanda düzelecektir.

Reddedildim.com

Reddedildim.com Erkek Adam'a göre daha genel konulara hitap eden bir erkek blogu. Açık söylemek gerekirse Türkiye'den gitmek hakkındaki düşüncelerimi değiştiren adamların yazılarını okumanızı şiddetle  tavsiye ediyorum. Sizin sorunlarınıza cevap olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

İnstagram, Twitter ve Facebook'tan reddedildim ismi ile kendilerine ulaşabilirsiniz.

KızKaçıranTV Podcast Kanalı

Kanalında son zamanda Kırmızı Hap'a dair içerikler de paylaşan KızKaçıran tamamen kendi hayat tecrübelerinden yola çıkarak kaydettiği çok orijinal konuları ele alan bir Podcast kanalı. Kendisi Facebook'ta aktif bir gruba sahip. Grupta kendisine soru sorabilir, kendisine sadık izleyici kitlesiyle iletişime geçip tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.




Yazı bu kadar. Bugün iyi reklam yaptım he. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Kaç Satır Tavsiye

Umut Ticareti